Ost på getmjölk

450-getost-1.jpg

Gårdens 110 getter producerar en stor del av mjölken vi använder i mejeriet. Vi köper också getmjölk från fam. Magnusson i Kullsta, Hammarstrand och från Marlene Ljungdahl i Välje i Oviken. 


Vit Caprin

Klassisk getost. C:a 1,8 kg. Lagrad 2 mån-2 år. Vitt yttre. Många färger på en vällagrad Vit Caprin. Mild till stark beroende på lagringstid.

 

 


Mese

Mesost,ca 3 kg. Färskvara. Fast. Går bra att frysa. Mycket smak.
Mese i ask, 270 resp. 160 g. Färskvara. Bredbar. Går bra att frysa. Mildare.

 


Getcamembert

C:a 160 g. Lagrad 4-8 veckor. Vitt yttre och krämigt inre. Mild.


Getbleu

C:a 200 g, lagrad 2-5 mån. Vit utanpå och blå inuti. Krämig. Mild och aromrik.

 


Heidi

 

C:a 160 g. Lagrad 4-8 veckor. Vitt yttre och krämigt inre. Mild.

 


Den Grå Örnen från Åsberget

C:a 2 kg. Lagrad 2-8 mån. Blå utanpå och vit inuti. Halvfast.
Stor smak.


Blåkulla

C:a 190 g, lagrad 2-4 mån. Blå till blåsvart utanpå, blått inre. Krämig. Mycket smak.

 


Vildgeten

C:a 2 kg, lagrad 3-5 mån. Blå utanpå, blåa stråk inuti, halvfast till krämig. Mycket smak.

 


SMARAGDEN - OSTEN DET GNISTRAR OM

C:a 3 kg. Lagrad i 4-12 månader. Limpformad.
Blå, krämig och smidig inuti. Lite söt och spetsig i smaken. STARK


Dragonmarinerad

C:a 160 gr Getost, av fetatyp, marinerad i rapsolja med vitlök och örtkryddor.Lång hållbarhet. Gör allt mycket godare.