Killingvandring

Nu äntligen är vi tillbaka med våra populära killingvandringar, ett riktigt äventyr i lantlig miljö.
Killingvandringarna måste förbokas på tel: 0706-461761
Varje tisdag och torsdag kl 10.00 under juli månad.
 

 

Ni som någon gång haft möjligheten att få vara nära killingar vet att det är svårt att förklara hur orädda, roliga och helt fantastiska dessa djur är. Och det borde vara något som varje barn och vuxen får uppleva.
Nu har du möjligheten att hänga med på vår Killingvandring och få känna den där härliga känslan.

 Killingar är allt annat än blyga..

Killingar är allt annat än blyga..

 -Förväntansfulla samlas vi på gårdsplanen klockan tio. Vallhunden Saga hälsar dig välkommen och bara älskar att bli klappad. Kanske hämtar hon någon boll eller pinne som hon vill att du ska kasta. När alla kommit börjar vår guide att berätta hur vår promenad kommer att se ut. Det finns lite enkla förhållningsregler att hålla sig till när man går med en lös flock killingar över lägdan och genom skogen. Att ha stövlar och långärmat är alltid bra. Det finns gott om knott och mygg. Vi hjälps åt att släppa ut alla killingarna i hagen och sen vandrar vi, lika glada som killingarna, längs vägen genom byn och in i storskogen. Vi följer en gammal stig som för länge sedan var en fägata. Den ena promenaden är inte den andra lik, getter är ett nyfiket och påhittigt släkte och ibland bär det iväg.  

 Sommaren när den är som bäst.

Sommaren när den är som bäst.

Killingvandring är ett roligt äventyr

Efter en stund stannar vi vid några större hoppvänliga stenar där vi fikar och har skoj med killingarna och hunden Saga. Så småningom bär det av hemåt igen och vi hjälps åt att släppa in killingarna i hagen igen. Då blir hästen Kastanj glad. Han har saknat sina små kompisar den 1,5-2 timmar vi varit borta..

På en killingvandring kan vad som helst hända.. 

Killingarna brukar vara lite trötta efter utflykten och lägger sig gärna och sover en stund.

Kanske är ni vandrare nu sugna på en bit mat eller kaffe och hembakat som serveras i gårdscafeet, eller kanske att ni vill göra ett besök i ostbutiken...... eller kanske rentav åka vidare och uppleva fler saker i vår vackra trakt...

 

INGEN KILLINGVANDRING SOMMAREN 2016