Ost på komjölk

 

450-getost.2.jpg

Det är familjen Jönsson i Skylnäs som levererar  komjölken till oss. De har ekologisk och KRAV-märkt produktion. Därför är våra komjölksostar KRAV-märkta.

 


Camembert

C:a 150 g. Lagrad 4-8 v. Vit utanpå. Krämig inuti. Mycket mild.

 


Blå Astrid - en sagolik ost

180 g resp 2 kg. Lagrad 6 v-4 mån. Blå utanpå och inuti. Mild med mycket arom. Mjuk.


Kung Karl Gustaf
- en möglig liten ost

180 g resp 2 kg. Lagrad 2-4 mån. Blå utanpå och inuti. Mjuk, mild och aromrik.


Rocka Fett - en riktig festost

C:a 2 kg. Lagrad 2-6 mån. Blå utanpå och inuti. Synnerligen smakfull och aromrik. Krämig.


SUPERSTING

C:a 3 kg. Lagrad 6-14 mån. Blå utanpå och inuti. Limpformad.
Smakrik, spetsig och mycket kraftfull smak.


Bergsost

C:a 2 kg. Lagrad 3-6 mån. Blå utanpå och gul inuti. Halvfast, smidig och aromrik.


Jungfru Marie - en ost med stil

C:a 2,8 kg. Lagrad 5-15 mån. Hårdost. Mycket smak. God kittsmak.


Rosa från Revsund

C:a 1,3 kg. Lagrad 10v- 6 mån. Halvhård. Grynpipig. Mild kittsmak. Mycket arom.


VålåLoffen

C:a 3 kg. En riktig Jämtlandsklassiker. Lagrad 5-10 mån. Mild kittsmak. Hårdost. Vaxad. Fyllig arom och rund i smaken. God hållbarhet.


Kryddkajsa

C:a 2 kg. Lagrad 3-8 månader. Klassisk hårdost kryddad med kummin och kryddnejlika. Kittyta. 

 


Galant - en alldeles utmärkt ost.

C:a 2,5 kg. Lagrad 8-14 månader. Pressad hårdost med vaxad yta.
Kort i konsistensen. Vid lång lagring, en riktig ”gomkliare".


Poseidon

C:a 160 g ost, marinerad i rapsolja med vitlök, kryddor och havssalt. Lång hållbarhet. Förhöjer smaken i nästan allt.